Modding Help Heavy fps drop when using only SMAPI

Discussion in 'Mods' started by Kulfyr3, May 24, 2018.

  1. Kulfyr3

    Kulfyr3 Void-Bound Voyager

    So i downloaded smapi and launched it without mods to test it and it works fine, except for the fact that my fps goes from a steady 60 to fluctuating between 20-40. Any help would be appreciated, and i would be happy to provide any files or logs if needed. This is on the open Beta.

    Edit: solved, my pc automatically ran smapi on my secondary processor, used to run browsers and such, instead of my nvidia gpu, used to run games. I manually changed it and it works fine.
     
      Last edited: Jun 25, 2018
    • Entoarox

      Entoarox Oxygen Tank

      What program are you using to measure your FPS?
       
      • Kulfyr3

        Kulfyr3 Void-Bound Voyager

        Just my eyesight, i can't confirm it's half, but that's what it feels like at least. I use task manager to measure CPU use, which is at 80-85% while using smapi, and 25-30% usually.
         
          Last edited: May 29, 2018
        • Entoarox

          Entoarox Oxygen Tank

          Please provide your https://log.smapi.io in that case.
           
          • Kulfyr3

            Kulfyr3 Void-Bound Voyager

          • Entoarox

            Entoarox Oxygen Tank

            Strange, I dont see anything abnormal in the log that would explain such a radical difference in CPU usage, going to ping @Pathoschild to see if he can help you with this.
             
            • Mizzion

              Mizzion Phantasmal Quasar

              I think they fixed it with some tweaking from Pathos on Discord.
               

              Share This Page